Rendelés

Keresés

Termesztés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Az elmúlt hetekben, a nyári kánikula az arcbőrünket is kicsit megviselte, így fokozott figyelmet érdemel a nyárvégi, ősz eleji ápolás is. A megfelelő  fényvédelem mellett azonban ne feledkezzünk meg a gondos tisztításról, tonizálásról sem. Ilyenkor, évszakváltás idején pedig még a szokottnál is körültekintőbben érdemes kozmetikumokat választanunk. A nyári időszakban az arcápoló termékeket más szempontok szerint kell megválasztani, mint télen. Ilyenkor is ajánlatos betartani a klasszikus alapokat, azaz a tisztítás, a tonizálás, és a hidratálás alapvető teendők továbbra is.

A sós tengervíz, a strandok klóros medencéjéneNyári arcápolásk vize, az erős napfény mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az arcbőrünk fakó, színtelen legyen. A pórusok könnyebben eltömítődnek, a zsírosodásra hajlamos bőr még fényesebb lesz, a száraz bőr pedig még jobban húzódik. De pár perces napi rutin bevezetésével könnyedén megszabadulhatunk a problémáktól. A gondos arctisztítás reggel és este, illetve napozás előtt megszabadít a szennyeződésektől, így bőrünk fellélegzik, él, virul, legjobb formáját mutathatja a legforróbb évszakban is.

A nyári időszakra jellemző, hogy a bőr erőteljesebben zsírosodik, és izzad, ezért a szennyező anyagok, a por könnyebben megtapad a bőrön, és gyakrabban tömíti el a pórusokat is. Éppen ezért nagyobb gondot kell fordítani a bőr tisztítására, és a pórusok összehúzására.

A legfontosabb tehát, hogy a szennyeződésektől rendszeresen szabadítsuk meg az arcbőrünket, és ne feledkezzünk meg esténként a smink eltávolításától sem. A bőrünk élénkebb lesz, ha reggelente hidegvízzel paskolgatjuk, bátrabbak kipróbálhatják a jégkockát is. Addig kell dörzsölgetni vele körkörös mozdulatokkal a bőrt, amíg el nem olvad a jég. A fagyasztóban tárolt kisebb, érdesebb törülköző is remek „radír” a forróbb napokon. A napi pár perces gondoskodást meghálálja a bőrünk, és üdén, frissen élvezhetjük a nyárvégi, ősz eleji napokat is!

Forrás: Hajráegészség

 

 

Cookie-k: Weboldalunk cookie-k segítségével szabja személyre szolgáltatásait, javítja a felhasználói élményt.
Honlapunk használatával ön elfogadja az erre vonatkozó adatvédelmi szabályzatunkat.