Rendelés

Keresés

Termesztés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Száznál is több vizsgálat támasztja alá a cink, mint létfontosságú nyomelem kiemelt szerepét az immunrendszer működésében.

A szárított farkasbogyó cinktartalma

  • 5-szöröse a kelbimbóénak,
  • 3–szorosa a zabpehelynek és
  • 6-szorosa a kelkáposztáénak.

De soha nem lehet egy bizonyos vegyületet egy testi vagy szellemi funkcióval összekötni. Az ásványi anyagok és nyomelemek immunrendszerre kifejtett együttes hatását sokkal ésszerűbb, bár sokkal bonyolultabb is vizsgálni.

Így például a goji bogyó több mint 15%-os fehérjetartalma nemcsak az izomnövekedésben és emésztésben játszik fontos szerepet, de mind a veleszületett, mind a szerzett immunitás fenntartásához és karbantartásához elengedhetetlen. Ugyancsak a karotinoidok nemcsak a bőr és a szív számára fontosak, de kiemelt szerepük van az immunrendszer aktivitásának és hatékonyságának fenntartásában is.

Bizonyított, hogy a kínai farkasbogyó számos olyan bioaktív alkotóelemet tartalmaz, amelyek fokozzák szervezetünk természetes ölő-sejt aktivitását, valamint a fagocitózis és limfocita aktivitás szintjét.

Ilyenek a gojiban található karotinoidok (alfa-karotin, béta-karotin, béta-kriptoxantin, zeaxantin, és lutein) és kizárólag lícium gyümölcsben előforduló LBP poliszacharid.

Cink tartalom

 

 

Cookie-k: Weboldalunk cookie-k segítségével szabja személyre szolgáltatásait, javítja a felhasználói élményt.
Honlapunk használatával ön elfogadja az erre vonatkozó adatvédelmi szabályzatunkat.