Rendelés

Keresés

Termesztés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

A kínai tradicionális népi gyógyászat évezredek óta óriási jelentőséget tulajdonít a goji bogyónak, mivel az az antioxidáns hatásán túlmenően számos olyan különleges tápanyagot és fitokemikáliát tartalmaz, melyek páratlan védelemmel szolgálnak a máj számára és jelentős mértékben fokozzák annak méregtelenítő képességét.

A méregtelenítés folyamán szabad-gyökök szabadulnak fel a szervezetben. A leggyakoribb szabad-gyök a szuperoxid, melynek elpusztításáért egy enzimatikus antioxidáns, a szuperoxid dizmutáz (SOD) felel. Az elmúlt évek intenzív orvosi kutatásai egyértelműen rámutattak, hogy a SOD alacsony koncentrációja a májban egyértelműen kapcsolatba hozható az időskori májelváltozások és májrák kialakulásának esélyével. A kutatások azt is bebizonyították, hogy azoknak az élőlényeknek a leghosszabb az átlagos élettartalma, melyek mája a legnagyobb koncentrációban tartalmaz SOD-ot, és vice versa.

A goji bogyó pedig egy olyan gyümölcs, melynek tápanyagai, mint a cink, a réz és a mangán elengedhetetlen szerepet játszanak a szuperoxid dizmutáz képzésében.

 

 

Cookie-k: Weboldalunk cookie-k segítségével szabja személyre szolgáltatásait, javítja a felhasználói élményt.
Honlapunk használatával ön elfogadja az erre vonatkozó adatvédelmi szabályzatunkat.