Rendelés

Keresés

Termesztés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

A kor előrehaladtával a reaktív oxigén tartalmú vegyületek, más néven szabad-gyökök folyamatos támadása a sejtmembránok és a sejtekben található DNS ellen olyan súlyos és egyre halmozódó károkat okoz, melyekkel a szervezet már nem képes hatékonyan szembeszállni. Ennek következtében az oxidált zsírok és fehérjék egyre sokasodó tömege ellepi a sejteket és a sejt vagy megsemmisíti önmagát, vagy mutáció lép fel és irányíthatatlan osztódásba kezdett halhatatlan sejttömeggé válik.

A sejt DNS-ének ilyen mértékű sérülése okozza az öregedést és az ezzel gyakran összefüggő degeneratív betegségek kialakulását, mint például a rákot, az Alzheimer-kórt, Parkinson-kórt és különféle szívbetegségeket. Tulajdonképpen a rák nem más, mint az öregedés és sejtjeink DNS-ének fokozódó sérülései okozta betegség. Minél idősebb az ember, annál valószínűbb, hogy immunrendszere előbb-utóbb nem fog tudni ellenállni valamilyen rákos betegségnek.

Az elmúlt két évtizedben számos kutatás rávilágított, hogy az antioxidánsokban és természetes rostokban gazdag gyümölcsök, mint a goji bogyó, a kék áfonya vagy a gránátalma számottevően hozzájárul a degeneratív betegségek megelőzéséhez vagy késleltetéséhez. Fontos megjegyezni, hogy a gyümölcsök nem egy-egy összetevője okozza ezeket a pozitív élettani hatásokat, hanem a bennük található növényi eredetű vegyületek és ásványi anyagok összeadódó, egymást erősítő hatása teszi ezeket az élelmiszereket ilyen elképesztően hatékonnyá a betegségekkel és öregedéssel szemben vívott harcban.

Nem véletlen tehát, hogy a goji bogyót az egész világon úgy ismerik, mint a hosszú élet gyümölcsét!

 

 

Cookie-k: Weboldalunk cookie-k segítségével szabja személyre szolgáltatásait, javítja a felhasználói élményt.
Honlapunk használatával ön elfogadja az erre vonatkozó adatvédelmi szabályzatunkat.