Rendelés

Keresés

Termesztés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egy másfél évtizeddel ezelőtt végzett kísérlet során kínai kutatók egy új, addig ismeretlen fehérje-szénhidrát molekula-együttest vontak ki a farkasbogyóból, amit elneveztek Lycium Barbarum poliszacharidnak (LBP). Ezt a vegyületet utána számos további kísérletnek vetették alá, és az eredmények megdöbbentőek voltak. Ez, az azóta cukorfehérjeként is ismert alacsony glikémiás indexű, hosszú láncú molekula a felelős a goji bogyó számos immunerősítő, rák-ellenes, szív- és érrendszerre gyakorolt jótékony hatásáért.

Ez a poliszacharid kizárólag a Lycium Chinense Miller-ben és a Lycium Barbarumban fordul elő, ez utóbbiban jóval nagyobb mennyiségben.

Ha végigtekintünk a goji bogyó alkotóelemein és azok pozitív élettani hatásain, akkor megállapíthatjuk, hogy a goji háromféleképpen nyújthat védelmet szervezetünk elöregedése és ezzel szoros összefüggésben a rákos megbetegedések ellen:

  • Speciális poliszacharidjai révén, amelyek fokozzák a mutáns vagy rákos sejtek elpusztításáért felelős immunsejtek számát,
  • Rendkívüli antioxidáns hatása révén védi a sejtek DNS-ét a reaktív oxigén szabad-gyökök általi mutációtól,
  • Májvédő komponensei segítségével védi és helyreállítja a máj méregtelenítő kapacitását.

 

 

Cookie-k: Weboldalunk cookie-k segítségével szabja személyre szolgáltatásait, javítja a felhasználói élményt.
Honlapunk használatával ön elfogadja az erre vonatkozó adatvédelmi szabályzatunkat.