Rendelés

Keresés

Termesztés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Az ember szervezetének folyamatos fehérje bevitelre van szüksége szövetei előállításához és megújításához, a fehérjék pedig húsz különböző aminosavból épülnek fel.

Az aminosavak közül tizenegyet képes előállítani maga az emberi test, ilyen például az arginin, az glutamin vagy a tirozin, míg a másik kilencet, melyeket esszenciális aminosavaknak nevezünk, a táplálékkal, így például a  farkasbogyóval (goji berry) kell bevinnünk. Ez utóbbiak közül a legismertebb a triptofán, amely többek közt elengedhetetlen a gyermekek megfelelő fejlődéséhez, növekedéséhez, és a nitrogén-egyensúly fenntartásához a felnőttekben. Triptofán szükséges az olyan létfontosságú vegyületek előállításához is, mint a niacin (B3 vitamin), ami a megfelelő emésztéshez és idegrendszeri működéshez szükséges, a szerotonin, amely az étvágyért és hangulatért felelős, vagy az alvás szabályozásában fontos szerepet játszó melatonin.

Annak érdekében, hogy a triptofán niacinná tudjon alakulni szervezetünkben, szükséges megfelelő mennyiségű B6 vitamin, riboflavin és vas jelenléte testünkben. A goji tartalmazza mindazon alkotóelemeket, amelyek a szerotonin termeléséhez szükségesek, vagyis összetétele révén a farkasbogyó az antidepresszáns és hangulatjavító gyógyszerek hatásával hozható kapcsolatba, csak épp az ezekről a gyógyszerekről közismert mellékhatások nélkül.

A goji bogyó ugyancsak gazdag olyan, az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen zsírsavakban, mint az Omega3 vagy az Omega6, amelyek közismerten javítják a szív- és érrendszer egészségét, csökkentik a koleszterinszintet és a vérnyomást, valamint javítják az agy működését és az emésztést.

Legfőbb tápanyag és vitamintartalom

 

 

Cookie-k: Weboldalunk cookie-k segítségével szabja személyre szolgáltatásait, javítja a felhasználói élményt.
Honlapunk használatával ön elfogadja az erre vonatkozó adatvédelmi szabályzatunkat.