Rendelés

Keresés

Termesztés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Röviden a chia magról: A menták családjába tartozó virágos növény, mely Közép- és Dél-Amerikában őshonos. Már az aztékok alapvető tápláléka volt a bab és a kukorica mellett, innen ered azték zsálya elnevezése. Nagy mennyiségben tartalmaz fehérjét. Semleges ízének és szagának köszönhetően konyhai felhasználása széles körű: sütemények, pizza- és kenyértészták tökéletes kiegészítője, belekeverhető joghurtba, turmixba, müzlibe, levesbe, de különböző köretek, öntetek, saláták kísérője is lehet.  

Csokis chia puding

 

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál chia mag
  • kb 1,5 dl víz
  • 1 kanál csokoládé fehérje por
  • 1 evőkanál szentjánoskenyérfa
  • 0,5 teáskanál fahéj
  • 0,5 teáskanál mandula kivonat
  • 1 evőkanál Goji (mazsola is jó!)
  • zúzott kakaó

Elkészítés:

  • Helyezzük chia mag egy mély üvegtálba adjunk hozzá vizet, és rövid ideig keverjük habverővel.
  • Rakjuk a Chia mag keveréket félre körülbelül 15 percig (amíg a gélszerű állaga képződik). Miután
  • gélesedett, adjuk hozzá fehérje port, a szentjánoskenyeret és a fahéjt, alaposan keverjük össze.
  • Tetejét Gojival és zúzott kakaóval díszítsük.

Jó étvágyat kívánunk!

 

 

Cookie-k: Weboldalunk cookie-k segítségével szabja személyre szolgáltatásait, javítja a felhasználói élményt.
Honlapunk használatával ön elfogadja az erre vonatkozó adatvédelmi szabályzatunkat.