Rendelés

Keresés

Termesztés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Goji briós

A briós igazi csemege. Vajban gazdag, lágy, puha textúrájú, s édes ízével mindenkit rabul ejt. A brióst többféle méretben is készíthetjük, s ehhez manapság már remek formák állnak rendelkezésünkre. 

Forma nélkül is süthetjük, ennek a legjobb megoldása, ha vastagabb hurkát sodrunk a tésztából, amit csigavonalban felcsavarunk, és így helyezzük a brióst a sütőlapra. Ez a forma igen elterjedt nálunk, s leggyakrabban a habart tojással lekent tésztára egy kevés kristálycukrot is szokás szórni.  

Langyosan a legfinomabb, egy jó bögre forró csokoládé, kakaó vagy kávé társaságában. Ha fokozni szeretnénk az élvezeteket, akkor egy kevés vajjal vagy jóféle házi lekvárral is kenjük meg. Reggelire vagy tízóraira nincs is jobb, mint egy házi készítésű töltött briós. Próbálja ki ön is!

Összetevők:

A tésztához:

  • 500 g liszt
  • 1 só
  • 7 g száraz élesztő vagy 14 g friss élesztő
  • 70 g porcukor
  • 50 g vaj, lágy
  • 225 ml meleg tej
  • 1 tojás

A töltelékhez:

  • 25 g vaj, olvasztott
  • 2  evőkanál barna cukor
  • 80 g Goji

Elkészítés:

  1. Szitálja át a lisztet, adja hozzá az élesztőt, a cukrot, sót, vajat, tej és a tojás. Keverje össze kézzel vagy robotgéppel (dagasztó). Gyúrja néhány percig, amíg a tészta sima és rugalmas nem lesz. Fedje le egy ruhával és hagyja pihenni körülbelül 1,5 órát.
  2. Kilisztezett felületen, nyújtsa ki a tésztát, kb. 30 cm négyzetre. Kenje be olvasztott vajjal, szórja meg cukorral, és vízben pár percig beáztatott goji bogyóval. Tekerje fel a tésztát és vágja 12 darabra. Sütőpapírral bélelt tepsibe lefedve hagyjuk kelni még 40 percig.
  3. Süsse előmelegített sütőben 200°C-on 20-25 percig.

Jó étvágyat kívánunk!

 

 

Cookie-k: Weboldalunk cookie-k segítségével szabja személyre szolgáltatásait, javítja a felhasználói élményt.
Honlapunk használatával ön elfogadja az erre vonatkozó adatvédelmi szabályzatunkat.