Rendelés

Keresés

Termesztés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

HozzávalókAlmás gojis desszert

  • 500 g alma
  • 100 g vaj
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 50 g mandula
  • 100 g kristálycukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 g goji
  • 100 ml portói bor

Elkészítés:

  • Az almát meghámozzuk, kivágjuk a közepét és kb 1 cm-es karikákra szeleteljük.
  • Beleforgatjuk az almaszeleteket cukorba, majd aranybarnára pirítjuk fél adag olvasztott vajon, míg karamellizálódik.
  • Egy másik serpenyőbe tesszük a vaj másik felét, a majd megpirítjuk a mandulát és a zsemlemorzsát (akár reszelve is) valamint a reszelt citrom héját.
  • A gojit beáztatjuk portói borba és éjszakára hűtőbe rakjuk.
  • Az almát meghintjük a morzsás-mandulás mártással” és a közepére tesszük a boros gojit.
  • Ízlés szerint akár vanília fagyival tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás: Labuznik.cz

 

 

 

Cookie-k: Weboldalunk cookie-k segítségével szabja személyre szolgáltatásait, javítja a felhasználói élményt.
Honlapunk használatával ön elfogadja az erre vonatkozó adatvédelmi szabályzatunkat.